Torsdagsmarknad🍊

Vi har nu redan anammat vÄr nya morgonrutin, som innebÀr att klockan ringer 05.31 och sen pÄ klÀderna och ut. 

En powerwalk pÄ knappt 5 km, sen ett antal magövningar som vi hoppas kommer ta lite pÄ mjukdelarna i just det omrÄdet. Sen blir det kaffe och/eller smaldricka.

Efter det Ă€r det dags att hyfsa till sig och ta itu med dagen och vad det innebĂ€r, lĂ€ra och jobba. 

Idag sĂ„ behövde vi Ă„ka till ett litet tryckeri för att fĂ„ lite material. DĂ„ passade vi Ă€ven pĂ„ att gĂ„ till Torsdagsmarknaden, en marknad i VĂ©lez-MĂĄlaga, som tro det eller ej, men den Ă€r just pĂ„ torsdagar😉

DĂ€r Ă€r perfekt att köpa frukt och grönsaker, som det gĂ„r Ă„t mycket av i vĂ„rt hushĂ„ll. Mest tack vare vĂ„ra nyttiga smoothies som Ă€r vĂ„r frukost i princip varje morgon. 

Sen blev det Àven en tur till en supermercado. Vi brukar passa pÄ att handla det mesta vi behöver en gÄng i veckan, i samband med att vi lÀmnar vÄr lilla bergsby. HÀr i Canillas de Aceituno finns allt man kan tÀnkas behöva, men sortimentet Àr inte riktigt lika stort hos de lokala smÄ butikerna. Men givetvis sÄ handlar vi Àven dÀr, dÄ vi inser hur viktiga och vÀrdefulla de Àr bÄde för oss och för en levande by. 

NĂ€r vi vĂ€l kom hem igen, fortfarande innan lunch, sĂ„ hade solen hunnit vĂ€rma upp luften, och vi tog en kopp kaffe pĂ„ takterrassen, medans vi fortsatte vĂ„r videobaserade utbildning. 

Redan förra Ă„ret, nĂ€r jag pluggade hemifrĂ„n i ett studieĂ„r, sĂ„ insĂ„g jag vĂ€rdet av att kunna plugga/jobba hemifrĂ„n. Vilken frihet man fĂ„r nĂ€r man sjĂ€lv kan bestĂ€mma över sin tid alla dygnets timmar. NĂ€r man kan ta en tid hos frissan mitt pĂ„ dagen, gĂ„ pĂ„ marknaden pĂ„ torsdagsförmiddagen och samtidigt göra de Ă€renden du har i mĂ€nniskobyn. Vi jobbar ikapp det pĂ„ eftermiddagen, eller senare pĂ„ kvĂ€llen. 

IgĂ„r kvĂ€ll hade vi ett möte med vĂ„rt team, som vi har alla onsdagar. Det Ă€r bara en timme lĂ„ngt, men sĂ„ kul. Efter varje möte, nĂ€r man sagt hejdĂ„, sĂ„ gĂ„r man dĂ€rifrĂ„n med ny energi. SĂ„ hĂ€ftigt att mĂ€nniskor man nyss lĂ€rt kĂ€nna, aldrig ens trĂ€ffat ”live”, förutom en av dem❀, Ă€ndĂ„ kan bidra med sĂ„ mycket, bĂ„de glĂ€dje och energi. 

PĂ„ tal om mĂ€nniskor vi aldrig trĂ€ffat, sĂ„ satt vi och Ă„t lunch pĂ„ uteserveringen pĂ„ torget hĂ€r i Canillas de Aceituno, nĂ€r en kvinna kommer fram och frĂ„gar om vi Ă€r Roadtripspanienbulowstark. Vi svarar lite paffa, att ja det Ă€r vi. Hon önskar oss dĂ„ vĂ€lkomna till Canillas och sĂ€ger att hon följer oss pĂ„ Instagram och att hon tycker det Ă€r sĂ„ kul och att vi har gjort ett fantastiskt jobb med renovering. Kul nĂ€r mĂ€nniskor kommer fram till en pĂ„ det viset. Det fĂ„r ju oss lite att kĂ€nna oss som kĂ€ndisar, eller rockstars đŸ’ƒđŸ•șđŸ». Okej, jag kanske överdrev lite nu, men vi blev glada iallafall đŸ˜Š

Det blir kyligt snabbt pĂ„ kvĂ€llarna, sĂ„ nu fĂ„r vi packa ihop och kliva ner frĂ„n takterrassen och fortsĂ€tta nere i köket. Som vi förövrigt glömt att bestĂ€lla ved till. För Ă€n sĂ„ lĂ€nge behöver vi nog vĂ„r öppna spis ett tag till som vĂ€rmekĂ€llađŸ”„. 

Prognosen sÀger nÀmligen att det ska vara bÄde regn och rÀtt kallt nu, Ànda fram till nÀsta lördag. SÄ vi har passat pÄ och njutit, av bÄde vÄr terrass och vÄr tapasbar nere vid torget, medans sol och vÀrme var hÀr.

Om ni undrar hur jag hinner sitta och skriva nĂ€r jag har en hel del utbildning att ta tag i, sĂ„ kan jag erkĂ€nna att detta inlĂ€gg skrevs i morse vid fyratiden dĂ„ jag vaknade och inte kunde somna om. SĂ„ nu har jag bara behövt finjustera och lĂ€gga till foton😃. Detta Ă€r vad jag gillar, nĂ€r man kan fritt disponera sin tid, och anvĂ€nda dygnets alla timmar, till det man vill. 

Ha nu en riktigt god torsdagkvĂ€ll 🧡


https://www.workonlineglobal.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s