Nya bekantskaper, Nya vänner🧡

Efter några dagar med grått och regn så ska vi få lite sol idag igen. 

Även imorgon är sol utlovad. Vilket vi glädjer oss åt. Visst vet vi att regnet behövs, så vi är glada för det med. Men lite solsken lättar alltid upp. 

För några månader sen så bodde vi  på en Camping precis här i närheten, lite längre ner från vår nuvarande by. Den låg vid  sjön Viñuela. Det är en konstgjord sjö, som har en liten by i botten. Varför de valde att göra den konstgjorda sjön precis där, där en by låg, vet jag inte. Men vattnet behövs givetvis, och är viktig för många människor i området. Tyvärr har sjön nu minskat och är numera bara en liten pöl. Sjön Viñuela är nu bara 16% av den ursprungliga storleken. Vet inte vad som är sant, men många påstår att jordbrukare i området, bytte ut sina grödor som inte krävde så mycket vatten. Till att odla frukt och grönsaker som de dels snabbare tjänar pengar på, men som också kräver så mycket mer vatten, som mango och avokado. Jag kan inte säga med säkerhet att så är fallet. Är det så är det sorgligt. Jag har också hört att skulle sjön nå sin ursprungliga vattennivå, skulle det behöva regna i 100 dagar. Så vi ska nog vara tacksamma för regnet☔️

Intressant om  La Veñuela taget från Wikipedia: 

”Denna reservoar skapades 1905 och sex år senare genomfördes den första förstudien i området. Från det datumet, och fram till år 1977, genomfördes en stor studie tills man beslutade att bygga dammen vid floden Guaro. Därifrån når vattnet i flera floder i området Viñuela-reservoaren. Detta projekt godkändes 1981.

Konstruktionen av dammen började inte förrän den 22 oktober 1982 och slutfördes 1989, även om reservoaren inte var helt fylld med vatten förrän 1998.

Reservoaren skapades för att förse befolkningen med dricksvatten och för att förbättra den ökade bevattningen av grödor i området. 60 % av vattnet går till jordbruket och resten till befolkningen.”

Igår var det måndag, och veckan började bra. 

Vi vaknade tidigt och tog en rask powerwalk, ut ur och sen tillbaka genom byn, i backar och trappor. Pratade och gosade lite med ett par små kissar på vägen. 

Sen jobbade vi och försökte förstå oss på Google Ads lite bättre.. 🤔 Det går så där.

Då kom ett trevligt meddelande från en av våra grannar här i byn, en kille från Sverige och hans grabb, bjöd över oss på fika. Vi tackade givetvis ja. Så fick vi se deras hus, som precis som vårat har tre våningar. Men wow, så fint och så mysigt🤩 Där ligger vi i lä vill jag lova. Inte bara det, dom var också riktigt trevliga och hade bullat upp med en riktig GoFika🥰

Obs, Lånad bild! då jag inte kunde med att slita upp kameran när vi var bortbjudna😅

Det var så kul att ses, för vi har innan det bara ”träffats” via Instagram. 

Så vi hoppas få se mer av dem i framöver. Kanske blir det en lunch på torget på onsdag om vädret vill. 

Ett par timmar innan vi skulle på fika, så hör även vår mentor och business partner av sig, så vi har ett möte med henne över FaceTime. Så kul, och vi insåg att vi hade en hel del gemensamt. Så det blev ett både glatt och trevligt möte. 

Nu ligger jag och lyssnar på min älskling som snusar här jämte😴 snart blir det på kläderna och ut. Hurtigt värre, men vilken skön start på dagen☀️🌱

Önskar Er en härlig tisdag🧡

Nyfiken på hur du kan arbeta hemifrån? Klicka på länken, titta på Webbinariet.

https://www.workonlineglobal.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s