Varför Canillas

Jag fick frågan på Instagram, varför vi valde att bosätta oss just i Canillas de Aceituno. 

Mest var det nog slumpen. Men efter att vi varit och tittat på ”huset med de gröna stolarna” det som låg i en liten dal ihop med några andra hus. Där inget annat fanns än några få grannar och en vacker utsikt. Dessutom var det en skräckfärd, att ta sig dit. Men den lilla dalen tillhörde Canillas de Aceituno. Så vi sa att vi måste åka och titta på byn, för vi hade hört att den ska vara så fin. 

Så fort vi kom in i byn, så tittade jag och Anders på varandra och konstaterade att här vill vi bo. 

Det är en liten by, men den är levande. Här finns för tillfället 7 öppna restauranger, plus två till varav en till salu och en för uthyrning. Här finns även flera små snabbköp, bageri, vitvaruaffär, järnhandel, fiskaffär, köttaffär, fruktaffärer, bank, apotek, frisör, tandläkare, skola, fotbollsplan och lite annat. 

En levande by helt enkelt. Vilket är mer än vad vi kan säga om många av de andra byarna vi sett. 

Det bor bara 2 300 människor här, och de flesta jobbar i byn. 

Här finns även den i Spanien kända hängbron El Saltillo, som ligger utmed en av flera vandringsleder här uppe i bergen. Man kan även gå till toppen av Maroma, som är det högsta i Sierra Tejeda. 

Vi har heller inte långt till kusten, det är bara 20 km till Torre del Mar. Så det tar inte många minuter ner dit. Bara 50 minuter i bil, till Málaga, som även har flygplats. 

Vi passerade en mäklarbyrå, som också finns här i byn. Tog kontakt med mäklaren, som motvilligt visade oss det betydligt billigare huset, som vi ville titta på. Väl där förstod vi varför han helst inte ville visa det, det var trångt och lågt i tak, stod vi mitt i rummen kunde vi nästan nå från vägg till väg om vi sträckte ut armarna. Man fick en lätt känsla av klaustrofobi. 

Så han ville visa oss ett annat hus, visst det kostade lite mer än vad vi tänkt oss från början, men när vi kom in i det, såg vi potential på direkten. Så det här var ett väldigt långt svar på varför vi valde Canillas de Aceituno. 

Det korta svaret hade kunnat vara, vi gick på magkänslan🧡

Men vi älskar verkligen vår by, med sina smala slingriga gator och trappor. Många av husväggarna och kanterna på gatorna är utsmyckade med växter och blommor. Det är vackert nu, jag är så nyfiken på hur det kommer se ut nu snart när våren kommer på riktigt. 

Utsikten över berg och dalar, med små vita hus utslängda i landskapet, mellan oliv- och apelsinodlingar ger ett lugn och en tillfredsställande att bara titta på. 

På våra promenader och powerwalks så möter vi både hästar, åsnor, hundar och katter, och vi hör tuppen i bakgrunden. 

Både jag och Anders är så glada och tacksamma för att vi vågade ta steget och flytta till Spanien. 

Vi vågade lita på magkänsla och nu lever vi vår dröm🧡

Önskar Er en riktigt bra torsdag🧡


https://www.workonlineglobal.com

2 reaktioner till “Varför Canillas

 1. Hej Lizette, först och främst vill jag säga att jag är både imponerad och glad över att se hur bra ni verkar ha det i Spanien! Hittade precis bloggen.

  Jag jobbade med dig en kortare period på IKEA(Flow) och kom att tänka på dig nu i stundande valtider. Vilken fin politiker du verkade vara, med medkänsla för trygghet och de äldre! Tycker det var så synd att du slutade men förstår ditt beslut helt och hållet.

  Finner stor inspiration i ditt beslut att flytta söderut och hoppas att jag kan samla modet att göra detsamma i framtiden. Just nu är det familj som håller kvar mig, annars skulle jag redan vara borta.

  Det är svårt att längre känna sig hemma i Sverige med sin brist på gemenskap, samhörighet och med mycket ökad otrygghet. Det ser så vackert ut i er lilla by.

  Önskar dig en fortsatt underbar framtid och det var kul att stöta på dig igen på din blogg.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Viktor,

   Vad kul att du hittat mig här.
   Hoppas allt är bra med dig.
   Är du kvar på Ikea?

   Ja vi älskar vårt nya vackra land, och vår mysiga lilla bergsby.
   Jag förstår precis hur du känner dig, för och i Sverige. Det är en sorglig utveckling. Precis det som gjorde att jag tappade andan och kämparglöden, för all ilska försvann och istället kände jag bara ett tomrum och en sorg.
   Jag tänkte även att är det så här 83,7% vill ha det så här så kan inte lilla jag ändra något.

   Men jättetack för för de fina orden, de värmde verkligen 🥰
   Fortsätt gärna följa oss i blogg och på Instagram om du vill.

   Ha en fortsatt fin dag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s