On The Road Again..


Vilken vecka vi har haft. I måndags eftermiddag lämnade våra två sista gäster oss. Det kändes lite tomt i huset. 

Men vi har inte suttit och rullat tummarna för det. Det har varit jobb, tvätt, städning och försök till att göra oss av med all sand som blåste in från Sahara. Både på takterrassen, vår lilla terass utanför köket och på fasaden av huset. Det gav resultat, dock långt ifrån bra. 

Högtryckstvätt är ett oundvikligt måste i detta läge.. 

vi försökte även att bli av med Sahara sanden på vår en gång i tiden vita husbil. Det gick hyfsat. En grundligare tvätt får bli när vi kommer till Sverige. 

För nu är det dags att ge sig ut på vägarna igen. 

Idag påbörjas en roadtrip till Sverige. Vår älskade husbil ska besiktigas och sedan säljas. Lite skär det allt i hjärteroten att sälja husbilen, som varit vårt hem i nästan sju månader. Så mycket vi fått se tack vare vår husbil. Så många ställen han tagit oss till. Men allt har sin tid. 

Vi har givetvis inte bara jobbat och städat i veckan som varit, vi har även hunnit med en liten tur till torsdagsmarknaden, för att inhandla förnödenheter som frukt och grönsaker. Varsitt par skor införskaffades också och en blus till mig. Det är kul att ta en liten tur till människobyn då och då. 

Igår kväll var vi bjudna på fest! Det var vår vän Olivier som bjöd alla i företaget AbraCasaBra, och vänner på trerätters middag på Nebula (en restaurang i vår by) där de hade live flamencomusik och dansuppträdande. Vi var ett gäng på 25 personer, och vilken trevlig kväll det blev.

Dock måste jag erkänna att jag inte hade en aning om att flamenco var en så svårmodig och tung musikstil. Jag har nog aldrig lyssnat på den helt enkelt. Utan mer tänkt på hur den dansande kvinnan ser ut. Men duktiga och proffsiga var de. Det är också kul att ha fått uppleva ett live framträdande av något som är så förknippat med den spanska kulturen och traditionen. 

Om flamenco:

”Det finns olika sorters flamenco, till exempel fandangosoleareszapateado och alegrías.

Sångerna, vilka oftast visar starka känslor, framförs med musik som handklapp, gitarrer och cajon. Det finns även vissa sånger som är helt a cappella. Till musiken framförs även en mycket komplicerad dans. Dansaren visar i sin dans med rörelser och kroppshållning de känslor som är i sången. Skoklackar och fotsulor används som rytmikinstrument och skorna har spikar i hälen och under tårna.

Flamencon har utvecklats och innehåller tre grundelement: el cante – sången, el toque – gitarrspelet samt el baile – dansen. Ursprunget kommer från musiken som förr i tiden var oackompanjenrad sång. Så småningom kom gitarren och dansen, inspirerad av musiken.”

Nu ska vi strax stiga upp, hyfsa till oss, och gå bort till vår husbil och påbörja resan mot Sverige. 

Några av er kommer vi absolut möta och krama om några dagar🤗 vilket vi ser fram emot. 

Önskar Er alla en underbar Söndag 🧡


http://www.workonlineglobal.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s