En tuff helg

Det blev en ganska tuff helg..på ett roligt vis.

Så igår somnade jag gott klockan tidigt på kvällen. Vilket resulterade i att idag vaknade jag klockan fyra. Pigg och utvilad.

Vi är tillbaka i våra morgon rutiner och börjar varje morgon med en powerwalk. Jag kan inte låta bli att rekommendera detta, speciellt denna årstid. Det är underbart att se landskapet i ljuset av dagens första solstrålar, höra fågelkvitter och även tuppen som galer. Det fyller mig med energi. Att sen inta kaffet ute i vår lilla patio är också härligt. Även om jag inte tycker om kaffe, men vad gör man inte för att ”leka” vuxen😅.

Men tillbaka till helgen, i fredags så hade vi en video chatt med vår vän Helen, vi uppe från takterrassen.

På lördagen så skulle vi gå på den här stora festen i vår by Canillas de Aceituno, som dom stängt av en stor parkering och en stor del av gatan i flera dagar och satt upp ett mega partytält.

Vi var där tre gånger under dagen då vi tänkte att nu har de nog börjat. Men icke då. Men det satt en liten tandalös gubbe i partytältet, och han berättade på spanska att vi fick vänta tills imorgon, söndag. Men då jäklar skulle det bli party, och vi skulle få skinka, ost, paella och gratis öl eller läsk. Så nöjda med svaret så gick vi upp till torget och tog ett glas vin på uteserveringen.

Vid bordet jämte satt Edna, den hundraåriga damen från England och hennes son och hans man. De är verkligen störtsköna människor med en stor portion humor. Så vi blev kvar på flera glas.

Wow, när man ska fira San Isidro då klär man sig fint. Det var traditionella spanska klänningar och det var stora sidenrosor i håret.

Sen kom äntligen söndagen då festen skulle gå av stapeln. Precis efter att vi satt i gång tvättmaskinen, som gör att strömmen går minst en fyra fem gånger, så vi bör vara hemma och slå på den med jämna mellanrum medans maskinen går. Men då hör vi blåsorkestern utanför. Så det var bara att lämna tvätten och springa ut. Kortegen hade redan hunnit förbi, men vi sprang ifatt och vi sprang om, för att få se dem passera oss.

Kvinnorna var så vackra. Till nästa år ska jag ha införskaffat min egna spanska klänning.

Här var långbord uppställda och två barer var byggda dagen till ära. Vi fick en tapas tallrik serverad först. Dryck fick man hämta i baren, och paella fick man hämta vid de enorma paella pannorna. Det fanns godis till barnen. Här fanns även hoppborg, en elektrisk tjur som man ska försöka hålla sig fast på och andra aktiviteter för barn.

Blåsorkestern spelade ett tag i början och sen tog ett outtröttligt band över. De var jätteduktiga och höll på hela eftermiddagen till sent på kvällen.

Vi tog en paus från festen i några timmar för att gå hem och jobba lite. Och köra klart tvättmaskinen. Men sen gick vi tillbaka och dansade i flera timmar💃🕺🏻.

Det där med fest, det kan spanjorerna.

Men vi hörde att detta är inget mot den i augusti, för den håller på i fyra dygn.. mamma mia, hur ska vi orka det?!?

Ha en fortsatt fin tisdag🧡

2 reaktioner till “En tuff helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s