Vattenläcka i köket💦

Fredag, attans vad fort även denna vecka svischat förbi.

Efter en helg i Córdoba, så var det tillbaka till verkligheten. Med både jobb och spanska studier.

Det är riktigt kul att sitta i klassrummet igen. Jag pluggade ju hela året innan vi flyttade hit till Spanien, men det var ju enbart hemifrån. Så det är skillnad, nu sitter vi i våra skolbänkar och lyssnar på vår lärarinna.

Vår lärarinna är mycket trevlig, och vi elever är allt från helt nybörjare till några som kan en del. Då vi tillhör dem som kan en del, så har vi hittills inte lärt oss något nytt. Men vår lärare talar ingen engelska, så det är riktigt bra att få öva på, och lyssna till spanska, som är övertydlig. Hon pratar nämligen långsamt och tydligt så att vi alla fattar.

Vi har även haft besök av rörmokaren David, som kom för att fixa läckan i vårt kök. En läcka inne i väggen, så kakelplattorna rök, när han bilade upp väggen. Nu är där bara ett stort hål. Men läckan är lagad. Så vi är givetvis glada för det.

Så igår efter skola och arbete så drog vi ner till människobyn för att beställa nytt kakel till köket. Vi passade även på att beställa skolböcker. Inget av det fanns i lager, så det är bara att vänta tills vi får ett samtal, och hämta det då.

Ikväll så ska vi träffa chefen, alltså chefen för vårt andra arbete. Så kommer vi kanske äntligen igång med det. Det ska bli kul och spännande att se exakt hur det är utformat. Dessutom blir det intressant att se vilken av byns restauranger han väljer för att ha mötet på.

Men roligheterna slutar ju inte där, för imorgon så ville våra trevliga grannar leka med oss. Så de har bjudit hem oss till sig på en drink. De är trevliga och har väldigt sunda åsikter. De precis som så många andra vi mött som har flyttat ner till Spanien på hel eller deltid, har de alla insett vad som sker i sina gamla hemländer. Alla känner precis samma sorg och förtvivlan, över att se hur vansinnet breder ut sig, och har så fått göra under många års tid.

Det är en rätt go känsla när man inser att det sunda förnuftet inte är varken utdött eller ens en bristvara hos människor vi möter här. De har sedan länge insett att aktivisterna inte är i majoritet, även om de skriker högst.

Vi är dessutom klasskompis med Willem. Hans fru Pauline är betydligt bättre på spanska, så hon går i klassen över oss.

Det är alltid roligt och intressant att se hur våra grannar och bybor har det i sina hem. För en sak är säker, inget hus är det andra likt. Iallafall inte i utformningen.

Dock har vi sett, genom öppna dörrar som vi passerat, att spanjorerna ofta har många fotografier i ramar på matsalsbordet, som alltid står precis innanför dörren. Och alla fotografier riktade mot dörren. Kanske vill de att hela familjen ska välkomna gästerna, även om de inte bor där längre (min hemmasnickrade teori).

Nu stundar snart en powerwalk och träning i parken. Sen blir det kaffe, och lite jobb innan skolan börjar.

Jag hoppas att Ni alla får en härlig fredag och en kul helg🧡

.

.

De flesta antar bara att arbeta online inte är ett alternativ för dem. De har inte den tekniska kompetensen, de har inte marknadsföringsförmågan. De har aldrig drivit företag tidigare.

NU SPELAR INGET AV DET NÅGON ROLL– TACK VARE DENNA WORKSHOP!!

Skicka mig ett meddelande för att få veta mer📬

Eller klicka på länken:

https://www.workonlineglobal.com

2 reaktioner till “Vattenläcka i köket💦

 1. Vilken tur att vattenläckan inte spritt sig och det gick fort att fixa, man har ju hört mardröms historier om just det 🙂
  Trevligt när grannar bjuder över för lite gottigt, tyvärr är vår granne en ”skrikkärring” som gapar på andra grannar så fort det spelas lite musik eller om de har annat trevligt för sig, som ex. födelsedagsfirande, och det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är … har till och med sett att de filmat/spelat in ljud i smyg över sin mur, helt galna, hahaha 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vi hade tur att det inte var värre än så☺️ och ett litet hål i väggen är ju inget att hänga läpp över😁
   Åh fyyy vad ledsamt med skrikiga och tjuriga grannar, jag trodde bara de existerande i Sverige 😅

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s